Barita Hotels Isparta‘da konaklayan yabancı müşteri, otelle ilgili detaylı bir şikayet paylaştı. Müşterinin İngilizce şikayetini sizler için Türkçeye çevirdik:

Barida Otelleri’nde Isparta’daki konaklamamızı tanımlamak için hayal kırıklığı verici kelimesini kullanmak doğru olur. Otel ve rezervasyon sitesi web sayfalarının önerdiği lüks ve dinlendirici mola ile hiçbir alakası yoktu.

Birkaç olumlu yanı vardı. Otel, Isparta’ya kuzeyden gelen ana yol üzerinde olduğu için bulması kolaydı. Geniş bir yeraltı otoparkı var ve resepsiyona doğrudan asansör erişimi bulunuyor. Asansör, üst katlara gitmiyor, ancak düğmeler orada olmasına rağmen. Bu, güvenlik açısından olumlu bir durumdu. Personel aracımızı otoparktan getirmeyi teklif etti.

Isparta’nın merkezine yürümek kolaydı ve otelden 100 metre uzaklıkta otobüs durağı bulunuyordu, aynı zamanda yemek seçenekleri sunan geniş bir alışveriş merkezi de vardı.

Oda genişti ve banyoda yeterli havlu ve temizlik ürünleri vardı. Güçlü ve sıcak bir duş vardı. Buzdolabında şişe su ile su ısıtıcısı ve kahve vardı. Oda ve banyo temizdi.

Ancak… Alakart menüye sahip ve uzak manzaralara sahip olan üst kat restoranı kapalıydı. Kapalı yüzme havuzu, hem hava sıcaklığının hem de su sıcaklığının soğuk olması nedeniyle sadece birkaç dakika kullanılabilir durumdaydı. Buhar odası da kullanım için çok serindi ve saunada kömürlere su eklemek için su bulunmuyordu.

Personel, yüzme şapkası kullanmadan önce ücret almayı hatırladı, bu adil bir durumdu, ancak personel havluları veya mevcut olanaklar hakkında tavsiyelerde bulunmadı. Hatta soyunma odalarına yönelik yönlendirme istemek zorunda kaldık. İki yataklı bir oda rezerve ettik, ancak bize tek kişilik yatak olan bir oda verdiler. Sigara içilmeyen oda resepsiyonda onaylandı, ancak odamızdaki mobilyalarda sigara izleri vardı. Sigara kokusu o kadar kötüydü ki eve döndüğümüzde kıyafetlerimiz sigara kokuyordu.

Odada iki kişi için bir çift terlik ve bornoz vardı. Odada TV kanalları hakkında bilgi vardı ancak otel hakkında başka bilgi yoktu. Termostat üzerindeki sıcaklığı değiştirmek, klimanın / ısıtıcının ve oda sıcaklığının sıcaklığını etkilemedi. Yatak odalarının bulunduğu katlara gitmek için asansörleri etkinleştirmek için oda anahtarı gerekiyordu, bu iyi bir şeydi, ancak sistemlerden biri çalışmıyordu.

Kahvaltı, Türk otelleri için standarttı ve her şey açık büfe şeklindeydi, ancak bu fiyat noktasında beklediğim gibi siparişe göre pişirilmiş yumurta yoktu. Sosis, yumurta ile karıştırılmış olduğundan ve bu nedenle vejetaryen yumurta seçeneği yoktu. Çorba, salata, peynir, soğuk etler ve hamur işleri hepsi iyiydi. Garsonlar bazı masalara su servisi yapıyorlardı, ancak bizim masamıza değil ve bir kişi için su aldıktan sonra diğer misafirlere su teklif edilmedi.

Biz açıkça yabancı misafirleriz, ancak biraz Türkçe konuşuyoruz. Hizmet tavsiyesi hiçbir dilde verilmedi. Resepsiyonda İngilizce konuşuluyordu.

Genel olarak, personelin eğitim ve özen eksikliği hissedildi. Bir sonraki Isparta seyahatimizde başka bir yerde kalacağız.

Otel yönetiminin müşterinin şikayetine istinaden iyileştirmeler yapması faydalı olabiiir. Turizm Müfettişi olarak müşteri şikayetlerini aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz