Bodrum’da bulunan lüks otel Lujo, geçtiğimiz yıllarda yanan ormanlık alana villa yaptığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Otel yönetimi, iddialara cevap vererek, inşaat yapılan alanın orman yangını yaşanan alanlar içerisinde olmadığını, tüm izin ve ruhsatlarının yasal olduğunu belirtti. Orman Bakanlığı da otelin açıklamasını doğruladı.

Lujo Otel, Bodrum’un Güvercinlik bölgesinde 2018 yılında hizmete açıldı. Otel, minimal mimari tarzı, doğal renkleri ve muhteşem Ege manzarasıyla dikkat çekmektedir. Otel, Art & Joy konseptiyle misafirlerine sanat ve eğlence dolu bir tatil deneyimi sunmaktadır. Otelde, farklı büyüklük ve özelliklere sahip 369 oda, 28 villa, 9 restoran, 14 bar, spa merkezi, spor salonu, çocuk kulübü, plaj, havuz ve su parkı gibi olanaklar bulunmaktadır.

Lujo Otel, 2022 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan büyük orman yangınında zarar gören alanlara yakın bir konumda yer almaktadır. Yangından sonra, otelin komşu arazide 28 adet villa inşa etmeye başladığı, bu arazinin de tapu kayıtlarında ormanlık alan olarak göründüğü iddia edilmişti. Bazı sosyal medya hesapları ve gazeteler, otelin yanan ormanlık alana villa yaptığını öne sürmüştü.

Lujo Otel İdari İşler Müdürü Necmettin Bozan, iddialara karşı bir açıklama yaptı. Bozan, inşaat yapılan arazinin 25 bin metrekare olduğunu, Orman Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizm alanı olarak tahsis edildiğini, otelin de 2021 yılında burayı tahsis olarak aldığını söyledi. Bozan, yangın nedeniyle projeyi ertelediklerini, ancak daha sonra Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milas Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarını ve tüm izinleri alarak projeye başladıklarını ifade etti.

Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü de, iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, inşaat yapılan alanın orman yangını yaşanan alanlar içerisinde olmadığı, Bodrum’da bir otele ait olup 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm alanı ilan edilen “Muğla Bodrum Türkbükü Doğusu Turizm Alanı” içinde yer aldığı belirtildi. Açıklamada, yanan orman alanlarının anayasal güvence altında olduğu da vurgulandı.

Lujo Otel, iddialara cevap vererek, yasalara uygun hareket ettiklerini ve doğaya saygılı olduklarını savundu.

Turizm Müfettişi olarak turizm dünyasındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz