Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 16 Şubat 2024 tarihinde Riyad’da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’dan bu yıl 1 milyon turist gelmesini umduklarını açıkladı.

Forumda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih, Suudi Arabistan Krallığı Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb de birer konuşma gerçekleştirdi. Forumun amacı, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek ve yeni iş fırsatları yaratmaktı.

Ersoy, Türkiye’nin Suudi Arabistanlı ziyaretçiler için cazip bir destinasyon olduğunu belirterek, 2022’de 500 bin, 2023’te 800 bin Suudi Arabistanlı turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini aktardı. Ersoy, bu yıl ise 1 milyon Suudi Arabistanlı turistin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini söyledi.

Ersoy, ayrıca Türkiye’nin sürdürülebilir turizm alanında attığı adımlardan, elektronik vize uygulamasından ve turizm alanında imzalanan iş birliği protokollerinden de bahsetti. Ersoy, Türkiye’nin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini tanıtmak için çeşitli tanıtım faaliyetleri yürüttüğünü de vurguladı.

Turizm Müfettişi olarak, turizm sektöründeki güncel gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz