Türk turizmi, 2024 yaz sezonuna üç önemli bayramla giriyor. Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramları, özellikle Antalya bölgesinde turist akınına neden oluyor. Nevruz Bayramı’nda İran’dan gelen turistlerle başlayan hareketlilik, Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa’dan gelen ziyaretçilerle devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde ise iç pazarda yoğun bir hareketlilik bekleniyor.

2023 yılını rekorlarla kapatan Türk turizmi, uluslararası fuarlardan olumlu geri dönüşler ve yeni rekor beklentileriyle dolu bir moral ile 2024 sezonuna hazırlanıyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Polonya, İskandinav ülkeleri ve Benelüks ülkeleri gibi ana pazarlarda Türkiye’nin rezervasyonlarda lider konumda olduğu gözlemleniyor. Almanya’dan bu yıl yaklaşık 4 milyon turist beklenirken, İngiltere’den gelen turist sayısının da artış gösterdiği belirtiliyor.

Rusya’daki savaş durumu ve ekonomik etkiler, Rus turistlerin seyahat tercihlerini etkiliyor. Rublenin değer kaybı ve alım gücündeki düşüş, Rusya pazarında erken rezervasyonlarda bir azalmaya yol açıyor. Buna rağmen, Türkiye’nin Rusya pazarından beklentileri olumlu yönde. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai gibi destinasyonların pazarlama çalışmaları sonucunda farklı bölgelere olan ilgi artışı da dikkat çekiyor.

Türkiye’nin 2024 turizm hedefleri arasında 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri bulunuyor. İstanbul ve Antalya’nın, uluslararası turizmde öncü şehirler olarak konumlarını koruması bekleniyor. Pandemi etkilerinin tamamen ortadan kalkmasıyla birlikte, turizm sektörünün dünya genelinde ve Türkiye’de büyümesi öngörülüyor. Bu büyüme, Türkiye’nin pandemi sonrası en hızlı toparlanan turizm ülkesi olarak dikkat çekmesine katkı sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz