Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, turizm sektöründe yabancı personel çalıştırma konusunda yaşanan sorunun çözüldüğünü açıkladı. Bahar, bu konuda bakanlıklar, valilik ve ATSO iş birliğiyle yürüttükleri çalışmaların meyvesini verdiğini söyledi.

Bahar, 29 Şubat 2024 tarihinde yaptığı basın toplantısında, turizmde faaliyet gösteren, reklam ve eğlence sektörüne mensup üyelerinin yabancı istihdamında yaşadıkları sorunları dile getirdiklerini hatırlattı. Bu sorunun çözümü için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ile toplantılar düzenlediklerini ve sektör temsilcilerinin taleplerini ilettiklerini anlattı.

Bahar, bu çabaların sonucunda, yurt içinden yapılacak başvurularda iki yabancıya kadar çalışma izni başvurularının istihdam kriteri uygulanmaksızın değerlendirilebilmesine ilişkin düzenlemenin yayınlandığını duyurdu. Bu düzenlemenin 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olduğunu belirten Bahar, “Bu gelişme, turizm sektörümüz için çok önemli bir kazanım. Böylece, yabancı personel ihtiyacımızı karşılayabilecek, hizmet kalitemizi artırabilecek ve rekabet gücümüzü yükseltebileceğiz.” dedi.

Bahar, ayrıca, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Ali Aybey’in kendisini arayarak, Antalya’da yaptıkları toplantının bu konuda belirleyici olduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini aktardı. Bahar, “Biz ATSO ailesi olarak, Antalya ekonomisinin ve turizminin sorunlarının çözümü için her zaman çalışmaya hazırız. Bu konuda bize destek veren bakanlıklarımıza, valiliğimize ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bahar, son olarak, 2024 yılı turizm sezonuna hazır olduklarını, pandemi sonrası dönemde yeni trendlere uyum sağlamak için çalıştıklarını ve 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri hedeflediklerini ifade etti.

Turizm Müfettişi olarak turizm dünyasındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz