Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla’nın Marmaris ilçesinde turizm sektörü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye’nin turizm vizyonu, 2024 hedefleri, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Bakan Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda dünyanın küresel ve bölgesel sorunlarla karşı karşıya kaldığını, ancak Türkiye’nin turizm sektörünün bu krizlerden en az etkilenen ve en hızlı toparlanan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Bu başarıda, devlet ve sektör iş birliğinin yanı sıra, turizmcilerin katkılarının ve emeklerinin çok büyük olduğunu belirtti.

MARMARİS’İN ÇÖZÜLEMEYECEK BİR SORUNU YOK!

Bakan Ersoy, Marmaris’in Türkiye’nin en eski ve en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu, herkesin hayalinin Marmaris’e tatile gelmek olduğunu ifade etti. Ancak, büyümenin beraberinde getirdiği sorunların da farkında olduklarını, bu sorunların çözümü için yeni yöneticilerin görev aldığını kaydetti. Bakan Ersoy, “Marmaris’in çözülemeyecek bir sorunu yok. Kamu, devlet ve sektör olarak, Marmaris olarak el birliğiyle üstesinden geleceğiz” dedi.

REKORLAR KIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Bakan Ersoy, 2023 yılını rekorlar kırarak kapattıklarını, 2024 yılında da rekorlar kırmaya devam edeceklerini, daha büyük hedeflere hep beraber ulaşacaklarını vurguladı. Türkiye’nin 2028 vizyonu çerçevesinde, turizm pastasının bölgeler arasında daha adil bir şekilde dağılmasını hedeflediklerini, Ege Bölgesi’nin pastadan en az yüzde 20 pay alması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Bakanlık olarak, bu hedefe ulaşmak için birçok çalışma yaptıklarını, adım adım ilerlediklerini aktardı.

Toplantıda, Bakan Ersoy’a, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal tarafından, Marmaris’in tanıtımına katkı sağlayacak bir plaket takdim edildi. Bakan Ersoy, plaketi kabul ederken, Marmaris’in tanıtımına destek olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Turizm Müfettişi olarak turizm dünyasındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz