Turizm Müfettişi olarak, turizm sektörüne değerli içerikler sunmayı hedefliyoruz. Otel mutfağının deneyimli isimlerinden Fatih Chef, alanındaki zengin bilgi birikimiyle Turizm Müfettişi okurlarına özel yazılar kaleme alacak. Farklı mutfak kültürlerine hakim olan Fatih Chef, otel mutfağının inceliklerini, zorluklarını ve püf noktalarını aktaracak. Otel yöneticileri ve otel mutfağına ilgi duyan veya çalışan aşçılar için değerli tavsiyelerde bulunacak.

FATİH CHEF KİMDİR?

Fatih Chef, Türkiye’nin önde gelen otel mutfağı ustalarından biridir. 1998 yılından beri aşçılık yapmakta ve farklı mutfak kültürlerine hakim olmaktadır. Otel misafirleri için Türk, Osmanlı, İtalyan, Fransız, Meksika, uzak doğu mutfağına ek olarak sıcak soğuk, kahvaltı ve ızgara gibi alanlarda da lezzetli, kaliteli ve hijyenik yemekler hazırlamaktadır.

Fatih Chef, kariyerine 2009 yılında Aydınbey Kings Palace otelinde Chef de partie olarak başlamıştır. Burada bir yıl çalıştıktan sonra, 2010 yılında Side Crown Palace oteline sous chef olarak geçmiştir. 2013 yılında Sunis Elita otelde sous chef olarak görev yapmıştır. 2014 yılında Side su otelde executive chef olmuştur. 2016 yılında Haydarpasha otelde executive sous chef olarak çalışmıştır. 2017 yılında Kahya Resort Aqua & SPA otelde executive chef olarak atanmıştır. 2019 yılında Annabella Diamond otelde executive chef olarak çalışmaya başlayan Fatih Chef, 2023 yılında bu görevinden istifa ederek Bulgaristan’da faaliyet gösteren Effect Otel Grubu bünyesinde Mutfak Kordinatörü olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Fatih Chef, aşçılık konusunda kendini geliştirmek için çeşitli eğitim, seminer ve yarışmalara katılmıştır. ISO 9001–22000 (HACCP) Eğitim Semineri, Aşçılık Sertifikası, Güvenilir Eller Sertifikası, İlk Yardım Belgesi, Yangın Eğitimi Sertifikası, Akdeniz Üniversitesi Aşçılık Eğitim Sertifikası gibi belgeleri almıştır. Ayrıca Bursa, Eskişehir, Altın Kepçe ve İstanbul’da düzenlenen ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarında madalyalar kazanmıştır.

Fatih Chef, ilgi alanları arasında yemek yapmayı, bilgisayar ve bilişim teknolojilerini, sağlıklı yaşamı, kişisel gelişimi, yüzmeyi ve balık tutmayı saymaktadır. Kendisinin, mutfak üzerine eğitimi kaliteli hale getirmek, farklı mutfak ve lezzetler öğrenmek, terübesini yeni cheflere aktarmak gibi projeleri vardır.

Fatih Chef, Turizm Müfettişi için Otel Mutfağı konusundaki deneyimlerini, ipuçlarını, tavsiyelerini ve anılarını paylaşacaktır. Otel mutfağının inceliklerini, zorluklarını, avantajlarını ve dezavantajlarını anlatacaktır. Otel mutfağında çalışmak isteyen veya çalışan aşçılara yönelik önerilerde bulunacaktır. Otel mutfağına ilgi duyan okurlarımız için de keyifli ve bilgilendirici bir veri bankası olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz