Fenerbahçe bölgesinde hizmet veren Alef Ocakbaşı adlı restoran, Zafer Ataklı isimli bir müşterisinin şikayetiyle gündeme geldi. Zafer Ataklı’nın mekan hakkındaki düşünceleri şu şekilde:

Akşam saat 8 sularında Alef Ocakbaşı restorana yemek yemek ve beraberinde iki kadeh rakı içmek için gittim. Kapıdan girdiğimde 2 kişilik boş masaları olmasına rağmen beni ‘yer yok’ diyerek iç bölüme oturttular. Benden sonra gelen ve rezervasyon olmayan başka bir çifti dışarıda yer verirken, kendilerinden yer boşalırsa beni dışarı almalarını rica ettim. Ancak nafile, ben içerde yemeğime devam ederken sonradan gelen 2 kişiye daha dışarıda yer verdiler. Ayrıcalık görmek istemiyorum, sadece tek erkek olarak oturup yemek yemek ve iki kadeh rakı içip kalkmak istiyorum. Bu yaptığınız ayrıcalığa ne demeliyim bilemiyorum. Cinsiyet ayrımcılığı, sınıf ayrımı vs. çok yazık. Fenerbahçe’nin göbeğinde bir Ocakbaşı meyhanesiniz, ama anladığım kadarıyla tek olduğum için bana dışarıda yer vermediniz. Her müşterinize eşit imkanları sunmadığınız için tek yıldız veriyorum. Umarım dikkate alırsınız.

Müşteri şikayetlerini önemsiyor ve Alef Ocakbaşı’nın müşteri memnuniyetini artırmak adına gerekli düzeltmeleri yapması gerektiğine inanıyoruz. Müşterinin bu yorumu, hizmet sektöründeki eşitlik ve adalet anlayışının önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Turizm Müfettişi olarak benzer haberleri aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz